Air So Pure zet in op een groene revolutie

ER5_1710

Air So Pure zet in op een groene revolutie

Air So Pure zet in op een groene revolutie die bijdraagt aan het welzijn van ons allemaal. Met een duidelijke visie om mensen in hun kracht te zetten en bewust te maken van het belang van gezondheid en welzijn.

Air So Pure kweekt en levert planten om het welzijn van mensen te bevorderen. Niet wat de consument vraagt, maar een oplossing bieden die zij nodig hebben. De nieuwe propositie gaat verder dan alleen de luchtzuiverende werking. Met Air So Pure planten is iedere consument in staat om een eigen ruimte te vergroenen en het welzijn daarmee te vergroten.

Air So Pure planten zijn mooie planten met een aantrekkelijke en positieve boodschap die in samenwerking met de ketenpartners hun weg vinden naar tevreden klanten en consumenten in Europa.

Air So Pure is in 2007 gestart, als plantenmerk en als gelijknamige telersvereniging met als doel de Europese consumenten te wijzen op de voordelen van de sterk luchtzuiverende planten van uitstekende kwaliteit en de
toegevoegde waarde hiervan.

Bij de start vormde de luchtzuiverende krachten de basis voor het Air So Pure assortiment en dit is nog altijd het geval. Uit diverse onderzoeken blijkt dat de planten naast de luchtzuiverende effecten nog veel meer voordelen bieden.

Tijdens de groei verbeteren Air So Pure planten ook de luchtvochtigheid op natuurlijke wijze en zorgen ze met hun bladeren voor een aangenamere akoestiek. Mensen voelen zich fijner in een ruimte met levende planten. Daardoor nemen de concentratie en creativiteit toe, terwijl spanning, gevoel van stress en daarmee ook het ziekteverzuim afnemen.

Sinds de start in 2007 zijn de telersvereniging en het assortiment op marktgerichte wijze uitgebreid. Onlangs is Concorde Plants uit Honselersdijk toegetreden als nieuw lid en heeft Forever Plants drie nieuwe producten succesvol laten testen en deze zijn 1 februari jongstleden aan het Air So Pure assortiment toegevoegd.
Air So Pure planten worden bij Fytagoras in Leiden wetenschappelijk getest op hun vermogen om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen. Hiervoor is ook de ASP-norm ontwikkeld. Daarmee bepalen de kwekers of het geteste product het Air So Pure merk mag dragen.

Inmiddels telt de telersvereniging 14 trotse leden en de collectie bestaat inmiddels uit 16 verschillende productgroepen met daarbinnen ruim 170 verschillende artikelen.

Air So Pure is een bekend merk met één duidelijk verhaal voor de consumenten. Met de nieuwe, eigentijdse uitstraling en de slogan; ‘creëer jouw eigen world of wellbeing met onze luchtzuiverende planten!’ worden de shoppers gestimuleerd om zelf met Air So Pure planten hun leef- werk- en relax omgeving te vergroenen voor meer welzijn.

Aankleding van de winkelpresentatie met tafelranden, informatiekaarten en borden boven de tafels versterkt het geheel.

De Air So Pure planten zijn allemaal voorzien van een etiket met Air So Pure-logo. De verkooppunten halen de hoogste omzet als de boodschap helder is. Dit betekent naast de aankleding ook enkel en alleen Air So Pure planten op de tafels, zodat de shoppers niet gaan twijfelen, maar kopen.

Ontdek de luchtzuiverende groenmakers van Air So Pure en creëer… A world of wellbeing!

Deel dit bericht

Meer berichten

30 september van 9 tot 15 uur bent u van harte welkom op onze jaarlijkse Kerstbomenbeurs. Diverse standhouders en noviteiten staan voor u klaar om er weer een succesvol kerstbomenseizoen van te maken. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd en we maken er zoals elk jaar weer een gezellige dag van. 

Tegenwoordig tuinieren we met z’n allen in het voorjaar als de zon schijnt. Fijn voor ons, maar niet voor de plant. Tot zo’n dertig jaar geleden was het najaar juist hét plantseizoen.

Een nieuwe duurzame mijlpaal voor Capi Europe dat zich sinds mei 2023 B Corp mag noemen. B Corp, Business as a force for good, is een keurmerk voor sociale bedrijven die met hun product of dienst bijdragen aan een betere wereld. Om het B Corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf voldoen aan hoge […]

Na de succesvolle oprichting van Euro Plant Tray GmbH in juni 2023 is Dirk Bansemer benoemd tot algemeen directeur. Alle operationele zaken van de coöperatie worden vanaf nu binnen EPT gecoördineerd. Denk aan de financiering van de trays en de contractuele overeenkomsten met producenten en toekomstige gebruikers van de trays. Rupert Fey is benoemd tot […]

Na een moeizame start dit jaar laat de nieuwste Garden Retail Market Update van Garden Connect zien dat de bezoekersaantallen op websites tijdens Q2-23 verbeteren. De vraag naar kamerplanten daalde met 4 procent, naar tuinmeubelen werd 8 procent meer gezocht en het aantal zoekopdrachten rondom tuincentra lag 5 procent hoger dan in 2022.

Een aantal jaar geleden introduceerde OK Plant compleet ingerichte tuincentrumtafels met onderscheidende producten van het lifestylemerk Kolibri; orchideeën, groene planten gecombineerd met woonaccessoires en sierpotten. Uit recent onderzoek blijkt dat het Kolibri-assortiment een positieve invloed heeft op de winkelomzet. Inmiddels staan er 55 tuincentrumtafels bij hoogwaardige tuincentra en retailers in Europa.

Plukboeketten zijn verrassend populair in Europa. Ze stralen positiviteit, vrolijkheid en optimisme uit, en dat is precies wat de consument nodig heeft.

Laatste editie