55ste Groen Klimaatplein bij Coppelmans Nuenen

55ste Groen Klimaatplein-Coppelmans Nuenen-2505

55ste Groen Klimaatplein bij Coppelmans Nuenen

Kleine dingen doen ertoe. Dus is het goed om mensen te inspireren om in de eigen tuin aan de slag te gaan met bodem en waterhuishouding. ‘Klimaatpleinen lichten het belang van de levende bodem uit. Daar ben ik enthousiast over; als we water en bodem op orde hebben, dan volgt de rest’, zei Deltacommissaris Peter Glas.

Glas opende op 28 maart bij Tuincentrum Coppelmans Nuenen het 55ste Groen Klimaatplein, een samenwerking van gemeente Nuenen, Tuinbranche Nederland, waterschap De Dommel en Tuincentrum Coppelmans.

Er is ‘beweging’ nodig bij tuinbezitters. ‘Om dit op gang te krijgen, is samenwerking tussen publieke en private partijen belangrijk’, benadrukte Jelmer van der Meulen, voorzitter van TBNL. Tuincentra kunnen mensen verleiden tot het klimaatadaptief inrichten van hun tuin. Tuincentrumeigenaar Patrick Coppelmans richt zich met een ‘pratende boom’ en een speurtocht ook op kinderen. Bij de bijeenkomst belichtten watergraaf Erik de Ridder van waterschap de Dommel en promotor duurzaamheid Nuenen, Jos Habraken, tevens het belang van biodiversiteit.

Een Groen Klimaatplein biedt bezoekers oplossingen voor de tuin van ieders voorkeur. Welke planten passen bij een waterrijke tuin, een bijen- of vlinderrijke tuin of een onderhoudsarme tuin? Er is informatie over groene daken en water in de tuin. Speciaal opgeleide tuincentrummedewerkers geven advies bij tuinontwerpen en geven bezoekers tips of beantwoorden vragen.
Het Groen Klimaatplein draagt bij aan de ambitie van Nuenen om in 2035 een klimaatadaptieve gemeente te zijn die goed probeert de negatieve gevolgen van klimaatverandering te voorkomen.

Deel dit bericht

Meer berichten

30 september van 9 tot 15 uur bent u van harte welkom op onze jaarlijkse Kerstbomenbeurs. Diverse standhouders en noviteiten staan voor u klaar om er weer een succesvol kerstbomenseizoen van te maken. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd en we maken er zoals elk jaar weer een gezellige dag van. 

Tegenwoordig tuinieren we met z’n allen in het voorjaar als de zon schijnt. Fijn voor ons, maar niet voor de plant. Tot zo’n dertig jaar geleden was het najaar juist hét plantseizoen.

Een nieuwe duurzame mijlpaal voor Capi Europe dat zich sinds mei 2023 B Corp mag noemen. B Corp, Business as a force for good, is een keurmerk voor sociale bedrijven die met hun product of dienst bijdragen aan een betere wereld. Om het B Corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf voldoen aan hoge […]

Na de succesvolle oprichting van Euro Plant Tray GmbH in juni 2023 is Dirk Bansemer benoemd tot algemeen directeur. Alle operationele zaken van de coöperatie worden vanaf nu binnen EPT gecoördineerd. Denk aan de financiering van de trays en de contractuele overeenkomsten met producenten en toekomstige gebruikers van de trays. Rupert Fey is benoemd tot […]

Na een moeizame start dit jaar laat de nieuwste Garden Retail Market Update van Garden Connect zien dat de bezoekersaantallen op websites tijdens Q2-23 verbeteren. De vraag naar kamerplanten daalde met 4 procent, naar tuinmeubelen werd 8 procent meer gezocht en het aantal zoekopdrachten rondom tuincentra lag 5 procent hoger dan in 2022.

Een aantal jaar geleden introduceerde OK Plant compleet ingerichte tuincentrumtafels met onderscheidende producten van het lifestylemerk Kolibri; orchideeën, groene planten gecombineerd met woonaccessoires en sierpotten. Uit recent onderzoek blijkt dat het Kolibri-assortiment een positieve invloed heeft op de winkelomzet. Inmiddels staan er 55 tuincentrumtafels bij hoogwaardige tuincentra en retailers in Europa.

Plukboeketten zijn verrassend populair in Europa. Ze stralen positiviteit, vrolijkheid en optimisme uit, en dat is precies wat de consument nodig heeft.

Laatste editie