Ruim 10 miljoen gewipte tegels

Foto: VidiPhoto

Ruim 10 miljoen gewipte tegels

Het vergroenen van steden en dorpen via het zogenoemde NK tegelwippen, blijkt een daverend succes. De mijlpaal van 10 miljoen gewipte tegels is bereikt!

Op 26 juni is de stand van gewipte tegels in 2024 al flink richting de 1,5 miljoen namelijk 1.369.971 gewipte tegels. Maar de totaalstand van gewipte tegels in alle jaren (sinds 2020) is helemaal indrukwekkend: dat heeft de 10 miljoen al ruim gepasseerd en staat op maar liefst 10.293.367, dat komt neer op een oppervlakte van ruim 182 voetbalvelden. Op al de vrijgekomen plekken worden tuinplanten gezet en dat is ook precies het doel van de campagne Van Grauw naar Groen van Bloemenbureau Holland en de promotiegroep Outdoor van Royal FloraHolland. Remco Moen Marcar, mede-initiatiefnemer van het NK Tegelwippen: ‘Het NK Tegelwippen is een ludieke wedstrijd met een knipoog waarin we mensen serieus uitdagen om aan de slag te gaan met vergroening van tuinen, straten en pleinen. Door tegels te verruilen voor planten, verkoel je je tuin, houdt de grond meer water vast, help je bijen en vlinders én word je zelf een stuk vrolijker. Van grauw naar groen is hard nodig.’

Deel dit bericht

Meer berichten

Online bloemenverzender Topbloemen.nl stopt het netwerk van lokale bloemisten voor de distributie van online bestelde boeketten. De vaste samenwerking met 83 lokale bloemisten in Nederland wordt ontbonden, officieel per 1 juli 2025. Een brief met die mededeling is volgens de NOS bij de aangesloten bloemisten bezorgd.

De deelnemende bedrijven pakten flink uit met gastvrije ontvangsten en mooie productpresentaties van onder andere intrigerende nieuwigheden op het gebied van pot- en perkplanten, volle parkeerplaatsen en dientengevolge stijgende bezoekerscijfers: het vier dagen durende event FlowerTrials 2024, 11-14 juni, was wederom succesvol.

Maar liefst 86% van de Nederlanders heeft op dit moment een huisdier of heeft er in het verleden een gehad blijkt uit het jaarlijkse huisdierenonderzoek van NVG en Dibevo. Van katten tot aan vijvervissen is gezelligheid de belangrijkste motivatie om een huisdier te nemen, gevolgd door ‘onvoorwaardelijke vriendschap’. Ook vormen huisdieren een integraal onderdeel van het gezinsleven – waardoor ze zelfs de vakantieplannen beïnvloeden.  Het huisdierbezit in Nederland is het afgelopen jaar ongeveer gelijk gebleven: in bijna de helft van alle huishoudens lopen, vliegen of zwemmen één of meer dieren. Ook ‘interessante of mooie dieren’ en ‘fijn om voor een dier te zorgen’ worden aangevoerd als redenen om een huisdier te nemen. Bij honden staat ‘meer bewegen en actief bezigzijn’ hoog genoteerd (55%). 

Floramedia bestaat 100 jaar. Dit feestelijke feit werd nog eens kracht bijgezet door de verlening van het predicaat ‘Koninklijk’ door Koning Willem-Alexander. Zonder meer een erkenning van Floramedia’s uitzonderlijke bijdrage aan de sector gedurende een eeuw. De officiële uitreiking vond plaats op 5 juni door burgemeester Jan Hamming.

Vanaf 1 maart 2024 is Intratuin Etten-Leur up & running. Eigenaar Freek Schalk van voorheen Life & Garden Etten-Leur, is enthousiast: ‘Het voelt alsof we een stoptrein zijn geweest die ineens bij een intercity moet aanhaken.’

GRS Retail en inkooporganisatie Prickels slaan de handen ineen om tuincentra in Nederland en België nog beter te bedienen. De gedeelde visie om tuincentra-eigenaren in hun vrije ondernemerschap te ondersteunen, gecombineerd met het streven om maximale waarde te bieden tegen minimale kosten, maakt de samenwerking een logische stap. Op 1 juli 2024 zal GRS Retail […]

Laatste editie