Overname Pelckmans tuincentra door Oh’Green

1

Overname Pelckmans tuincentra door Oh’Green

De Belgische tuincentrum­groep Oh’Green versterkt haar positie door de overname van de Pelckmans tuincentra in Turnhout en Lommel (BE). Deze strategische overname markeert een periode van groei binnen Oh’Green. Inclusief de Pelckmans vestigingen telt de Oh’Green groep nu vijftien filialen.

Na de eerdere overname dit jaar van het tuincentrum Les Pieds dans l’Herbe in Frameries (Bergen) kondigt de Oh’Green groep met trots aan dat zij twee zeer performante tuincentra overneemt. De toevoeging van deze winkels stelt Oh’Green in staat om een nog breder publiek te bereiken in de regio’s Limburg en de Kempen.

‘Deze overname is voor de groep Oh’Green en de Pelckmans winkels strategisch zeer belangrijk’, verklaart Alain Hellebaut, ceo Oh’Green. ‘Middels deze overname breiden we ons marktaandeel verder uit. Hierdoor zullen wij absoluut schaalvoordeel en synergie kunnen bewerkstelligen, en dit in het voordeel van al onze stakeholders. Hiernaast optimaliseren wij onze winkeldekking en kunnen wij klanten nog beter bedienen.’

In 1977 legde Jan Pelckmans de basis voor de Pelckmans tuincentra, oorspronkelijk een kwekerij. Doorheen de jaren specialiseerde en diversifieerde de groep zich door toevoeging van nieuwe categorieën zoals interieur- en tuindecoratie, seizoenartikelen en vijvertoebehoren. De tuincentra zijn uitgegroeid tot zeer performante winkels in de sector. Daarnaast is Pelckmans ook online een sterk presterende speler. De twee broers, Rudi en Tom Pelckmans, zullen aan boord blijven en een belangrijke rol spelen in de verdere exploitatie van de Pelckmans winkels. Ook de merknaam Pelckmans blijft gehandhaafd.

Rudi en Tom Pelckmans: ‘Wij blijven onze klantenbelofte trouw en zijn overtuigd dat door deze overname onze sterktes nog beter kunnen uitgewerkt worden. Het zal interessant zijn om kennis te delen tussen beide merken en het beste van twee werelden bij elkaar te brengen.’

Deel dit bericht

Meer berichten

Online bloemenverzender Topbloemen.nl stopt het netwerk van lokale bloemisten voor de distributie van online bestelde boeketten. De vaste samenwerking met 83 lokale bloemisten in Nederland wordt ontbonden, officieel per 1 juli 2025. Een brief met die mededeling is volgens de NOS bij de aangesloten bloemisten bezorgd.

De deelnemende bedrijven pakten flink uit met gastvrije ontvangsten en mooie productpresentaties van onder andere intrigerende nieuwigheden op het gebied van pot- en perkplanten, volle parkeerplaatsen en dientengevolge stijgende bezoekerscijfers: het vier dagen durende event FlowerTrials 2024, 11-14 juni, was wederom succesvol.

Maar liefst 86% van de Nederlanders heeft op dit moment een huisdier of heeft er in het verleden een gehad blijkt uit het jaarlijkse huisdierenonderzoek van NVG en Dibevo. Van katten tot aan vijvervissen is gezelligheid de belangrijkste motivatie om een huisdier te nemen, gevolgd door ‘onvoorwaardelijke vriendschap’. Ook vormen huisdieren een integraal onderdeel van het gezinsleven – waardoor ze zelfs de vakantieplannen beïnvloeden.  Het huisdierbezit in Nederland is het afgelopen jaar ongeveer gelijk gebleven: in bijna de helft van alle huishoudens lopen, vliegen of zwemmen één of meer dieren. Ook ‘interessante of mooie dieren’ en ‘fijn om voor een dier te zorgen’ worden aangevoerd als redenen om een huisdier te nemen. Bij honden staat ‘meer bewegen en actief bezigzijn’ hoog genoteerd (55%). 

Floramedia bestaat 100 jaar. Dit feestelijke feit werd nog eens kracht bijgezet door de verlening van het predicaat ‘Koninklijk’ door Koning Willem-Alexander. Zonder meer een erkenning van Floramedia’s uitzonderlijke bijdrage aan de sector gedurende een eeuw. De officiële uitreiking vond plaats op 5 juni door burgemeester Jan Hamming.

Vanaf 1 maart 2024 is Intratuin Etten-Leur up & running. Eigenaar Freek Schalk van voorheen Life & Garden Etten-Leur, is enthousiast: ‘Het voelt alsof we een stoptrein zijn geweest die ineens bij een intercity moet aanhaken.’

GRS Retail en inkooporganisatie Prickels slaan de handen ineen om tuincentra in Nederland en België nog beter te bedienen. De gedeelde visie om tuincentra-eigenaren in hun vrije ondernemerschap te ondersteunen, gecombineerd met het streven om maximale waarde te bieden tegen minimale kosten, maakt de samenwerking een logische stap. Op 1 juli 2024 zal GRS Retail […]

Laatste editie