Noviteiten en toegevoegde waarde

Van Schie-Mike van Schie met hortensia in duurzame zeegras mand van Terima Kasih

Noviteiten en toegevoegde waarde

Het hortensiaseizoen bij Sjaak van Schie is weer van start gegaan en wel in een nieuw jasje, na restyle van de huisstijl van het eigen merk Hy-pe. Voortbordurend hierop heeft de kwekerij een aantal mooie nieuwe soorten met unieke bloemkleuren toegevoegd aan het assortiment. Hi Road is een donkerrode hortensia, Hi Valley is crèmewit met groen en kleurt langzaam door naar lichtroze.

Vanaf dit nieuwe seizoen bestaat Hy-pe uit twee productlijnen: Hy-pe Unique en Hy-pe Original, vertelt Mike van Schie, verkoopleider Bloeiend. ‘In het Hy-pe Unique assortiment vinden klanten onze hortensia’s met de ‘wow factor’. In het Hy-pe Original assortiment vinden klanten met name rassen van HiBreeding, op kleur. In samenwerking met The Mastergrowers richt HiBreeding zich op de ontwikkeling van nieuwe Hydrangea rassen. Daarbij is stevigheid één van de USP’s waarop we met HiBreeding focussen.’

De markt vraagt steeds vaker om concepten met toegevoegde waarde. Bovendien zijn kamerplanten populairder dan ooit. De kwekerij speelt hierop in met een nieuwe productlijn met toegevoegde waarde in de categorie kamerhortensia, onder de noemer ‘Hy-pe Creations’. Hierin worden diverse kamerhortensia’s zoals ‘Double Dutch’ en ‘Avantgarde’ aangeboden in een zeegras mand. Tevens zijn voor de kamerhortensia juten manden ingekocht. Beide manden zijn van het duurzame merk Terima Kasih. Aandacht voor duurzaamheid past bij de ‘core values’ van Sjaak van Schie.

Deel dit bericht

Meer berichten

30 september van 9 tot 15 uur bent u van harte welkom op onze jaarlijkse Kerstbomenbeurs. Diverse standhouders en noviteiten staan voor u klaar om er weer een succesvol kerstbomenseizoen van te maken. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd en we maken er zoals elk jaar weer een gezellige dag van. 

Tegenwoordig tuinieren we met z’n allen in het voorjaar als de zon schijnt. Fijn voor ons, maar niet voor de plant. Tot zo’n dertig jaar geleden was het najaar juist hét plantseizoen.

Een nieuwe duurzame mijlpaal voor Capi Europe dat zich sinds mei 2023 B Corp mag noemen. B Corp, Business as a force for good, is een keurmerk voor sociale bedrijven die met hun product of dienst bijdragen aan een betere wereld. Om het B Corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf voldoen aan hoge […]

Na de succesvolle oprichting van Euro Plant Tray GmbH in juni 2023 is Dirk Bansemer benoemd tot algemeen directeur. Alle operationele zaken van de coöperatie worden vanaf nu binnen EPT gecoördineerd. Denk aan de financiering van de trays en de contractuele overeenkomsten met producenten en toekomstige gebruikers van de trays. Rupert Fey is benoemd tot […]

Na een moeizame start dit jaar laat de nieuwste Garden Retail Market Update van Garden Connect zien dat de bezoekersaantallen op websites tijdens Q2-23 verbeteren. De vraag naar kamerplanten daalde met 4 procent, naar tuinmeubelen werd 8 procent meer gezocht en het aantal zoekopdrachten rondom tuincentra lag 5 procent hoger dan in 2022.

Een aantal jaar geleden introduceerde OK Plant compleet ingerichte tuincentrumtafels met onderscheidende producten van het lifestylemerk Kolibri; orchideeën, groene planten gecombineerd met woonaccessoires en sierpotten. Uit recent onderzoek blijkt dat het Kolibri-assortiment een positieve invloed heeft op de winkelomzet. Inmiddels staan er 55 tuincentrumtafels bij hoogwaardige tuincentra en retailers in Europa.

Plukboeketten zijn verrassend populair in Europa. Ze stralen positiviteit, vrolijkheid en optimisme uit, en dat is precies wat de consument nodig heeft.

Laatste editie