Marktinfo: sierkers populair

Pink Cherry Blossom background Wallpaper. Beautiful soft pink flowers of three-lobed almonds.

Marktinfo: sierkers populair

De Top 15 van handels­platform Groen-Direkt is een weerspiegeling van de sterke resultaten op de Voorjaars­beurs van begin februari.

Prunus voert de ranglijst aan, vooral op basis van de verkopen in de houtige (kersen)soorten. Maar ook de bladhoudende Prunus laurocerasus en P. lusitanica soorten leveren hieraan hun bijdrage. In deze twee subgroepen staan de prijzen wat onder druk.

De vroegbloeiende Prunus soorten, vooral bekend om hun prachtige bloesem, zijn echte aandachttrekkers in het vroege voorjaar. Prunus serrulata soorten maar ook P. persica soorten zijn verkrijgbaar in vele tinten roze. Prunus persica ‘Taoflora’ is zelfs vuurrood.

Daarnaast zijn er veel meer in het oog springende vroegbloeiers, die wellicht wat minder bekend zijn. Denk aan de Stachyurus met zijn staarten vol bloemen of aan Edgeworthia of Hamamelis. En niet te vergeten de klassiekers zoals de Magnolia en Camellia. Kleur genoeg dus om de consument mee te verleiden.

In de Top 15 is Buxus echt op de weg terug. Het aanbod is kwalitatief goed en vooral de (bol)vormen blijven gewild. Met twee nieuwkomers in deze Top 15, Olea en Thuja, vallen er ook twee uit: Photinia en Buddleja die hun positie vorig jaar vooral te danken hadden aan de schaarste in de periode daarvoor. De verwachting is dat zodra de planten dit voorjaar ook visueel weer aantrekkelijker worden, de verkoop hiervan zal toenemen.

Tuinplanten Top 15 – Februari 2024

1. Prunus

2. Hydrangea

3. Acer

4. Magnolia

5. Rhododendron

6. Euonymus

7. Buxus

8. Paeonia

9. Ilex

10. Viburnum

11. Clematis

12. Camellia

13. Thuja

14. Olea

15. Cornus

Deel dit bericht

Meer berichten

Online bloemenverzender Topbloemen.nl stopt het netwerk van lokale bloemisten voor de distributie van online bestelde boeketten. De vaste samenwerking met 83 lokale bloemisten in Nederland wordt ontbonden, officieel per 1 juli 2025. Een brief met die mededeling is volgens de NOS bij de aangesloten bloemisten bezorgd.

De deelnemende bedrijven pakten flink uit met gastvrije ontvangsten en mooie productpresentaties van onder andere intrigerende nieuwigheden op het gebied van pot- en perkplanten, volle parkeerplaatsen en dientengevolge stijgende bezoekerscijfers: het vier dagen durende event FlowerTrials 2024, 11-14 juni, was wederom succesvol.

Maar liefst 86% van de Nederlanders heeft op dit moment een huisdier of heeft er in het verleden een gehad blijkt uit het jaarlijkse huisdierenonderzoek van NVG en Dibevo. Van katten tot aan vijvervissen is gezelligheid de belangrijkste motivatie om een huisdier te nemen, gevolgd door ‘onvoorwaardelijke vriendschap’. Ook vormen huisdieren een integraal onderdeel van het gezinsleven – waardoor ze zelfs de vakantieplannen beïnvloeden.  Het huisdierbezit in Nederland is het afgelopen jaar ongeveer gelijk gebleven: in bijna de helft van alle huishoudens lopen, vliegen of zwemmen één of meer dieren. Ook ‘interessante of mooie dieren’ en ‘fijn om voor een dier te zorgen’ worden aangevoerd als redenen om een huisdier te nemen. Bij honden staat ‘meer bewegen en actief bezigzijn’ hoog genoteerd (55%). 

Floramedia bestaat 100 jaar. Dit feestelijke feit werd nog eens kracht bijgezet door de verlening van het predicaat ‘Koninklijk’ door Koning Willem-Alexander. Zonder meer een erkenning van Floramedia’s uitzonderlijke bijdrage aan de sector gedurende een eeuw. De officiële uitreiking vond plaats op 5 juni door burgemeester Jan Hamming.

Vanaf 1 maart 2024 is Intratuin Etten-Leur up & running. Eigenaar Freek Schalk van voorheen Life & Garden Etten-Leur, is enthousiast: ‘Het voelt alsof we een stoptrein zijn geweest die ineens bij een intercity moet aanhaken.’

GRS Retail en inkooporganisatie Prickels slaan de handen ineen om tuincentra in Nederland en België nog beter te bedienen. De gedeelde visie om tuincentra-eigenaren in hun vrije ondernemerschap te ondersteunen, gecombineerd met het streven om maximale waarde te bieden tegen minimale kosten, maakt de samenwerking een logische stap. Op 1 juli 2024 zal GRS Retail […]

Laatste editie