Kersttrends 2023

Kersttrends 2023-Rustic Scandi-1

Kersttrends 2023

Traditiegetrouw zetten veel mensen de kerstster, Poinsettia, vanaf november in huis al dan niet gecombineerd met groene kamerplanten. Voor december zijn er drie kersttrends met kerststerren ontwikkeld – Jewels of Nature, Cottagecore Charm en Rustic Scandi.

Binnen de trend Jewels of Nature zie je veel natuurlijke materialen en warme kleurencombinaties met roze als hoofdkleur. Gouden accessoires zorgen voor een chique uitstraling. Het geheel oogt rustig. Zet roze kerststerren op een tableau met kaarsen, kerstballen, dennenappels en -takjes of vul goudkleurige potten met kerststerren. Geef ook de kerstboom een gouden pot.

Cottagecore Charm heeft de stoere, maar knusse uitstraling van een houten chalet door de combinatie van robuuste materialen en zelfgemaakte accessoires. Binnen deze trend is er geen uitgesproken hoofdkleur, maar het is ook geen kleurenkakafonie. Kies een favoriete kleur en stem daarop alles af.

Rustic Scandi combineert een landelijke stijl met een Scandinavische. Rood en wit zijn de hoofd­-
kleuren, ook zie je veel geruite dessins. Accessoires zoals kerstsokken en winterse decoraties verwijzen naar een traditionele kerst met sneeuw. In de kerstboom: rode mini-kerststerren.

In de VS is 12 december de Dag van de Kerstster. Familie, vrienden en collega’s geven elkaar dan een kerstster. Ook in Europa heeft wordt de Dag van de Kerstster steeds populairder.

Foto’s Stars for Europe

Deel dit bericht

Meer berichten

Online bloemenverzender Topbloemen.nl stopt het netwerk van lokale bloemisten voor de distributie van online bestelde boeketten. De vaste samenwerking met 83 lokale bloemisten in Nederland wordt ontbonden, officieel per 1 juli 2025. Een brief met die mededeling is volgens de NOS bij de aangesloten bloemisten bezorgd.

De deelnemende bedrijven pakten flink uit met gastvrije ontvangsten en mooie productpresentaties van onder andere intrigerende nieuwigheden op het gebied van pot- en perkplanten, volle parkeerplaatsen en dientengevolge stijgende bezoekerscijfers: het vier dagen durende event FlowerTrials 2024, 11-14 juni, was wederom succesvol.

Maar liefst 86% van de Nederlanders heeft op dit moment een huisdier of heeft er in het verleden een gehad blijkt uit het jaarlijkse huisdierenonderzoek van NVG en Dibevo. Van katten tot aan vijvervissen is gezelligheid de belangrijkste motivatie om een huisdier te nemen, gevolgd door ‘onvoorwaardelijke vriendschap’. Ook vormen huisdieren een integraal onderdeel van het gezinsleven – waardoor ze zelfs de vakantieplannen beïnvloeden.  Het huisdierbezit in Nederland is het afgelopen jaar ongeveer gelijk gebleven: in bijna de helft van alle huishoudens lopen, vliegen of zwemmen één of meer dieren. Ook ‘interessante of mooie dieren’ en ‘fijn om voor een dier te zorgen’ worden aangevoerd als redenen om een huisdier te nemen. Bij honden staat ‘meer bewegen en actief bezigzijn’ hoog genoteerd (55%). 

Floramedia bestaat 100 jaar. Dit feestelijke feit werd nog eens kracht bijgezet door de verlening van het predicaat ‘Koninklijk’ door Koning Willem-Alexander. Zonder meer een erkenning van Floramedia’s uitzonderlijke bijdrage aan de sector gedurende een eeuw. De officiële uitreiking vond plaats op 5 juni door burgemeester Jan Hamming.

Vanaf 1 maart 2024 is Intratuin Etten-Leur up & running. Eigenaar Freek Schalk van voorheen Life & Garden Etten-Leur, is enthousiast: ‘Het voelt alsof we een stoptrein zijn geweest die ineens bij een intercity moet aanhaken.’

GRS Retail en inkooporganisatie Prickels slaan de handen ineen om tuincentra in Nederland en België nog beter te bedienen. De gedeelde visie om tuincentra-eigenaren in hun vrije ondernemerschap te ondersteunen, gecombineerd met het streven om maximale waarde te bieden tegen minimale kosten, maakt de samenwerking een logische stap. Op 1 juli 2024 zal GRS Retail […]

Laatste editie