Innovatieve stek- en zaaiplug

Growcoon_case_Esperit_RobinTheijsen (2)

Innovatieve stek- en zaaiplug

Producent Klasmann-Deilmann krijgt in september de ‘Concours Innovert’ uitgereikt voor het opkweeksysteem Growcoon. Deze bijzondere prijs voor innovatieve producten zal in september uitgereikt worden op de Salon Du Végétal in Angers, Frankrijk, een van de toonaangevende vakbeurzen voor de tuinbouw in Europa.

De Growcoon won deze innovatieprijs in de categorie ‘Producenten en diensten voor de verkoop en het gebruik van planten’. Het product, een stek- en zaaiplug, krijgt de prijs voornamelijk uitgereikt als erkenning voor het feit dat het als volledig biologisch afbreekbaar is. Hiermee kan het gebruik van conventionele plastic trays en potten sterk worden verminderd, waardoor het product de duurzaamheid in de commerciële tuinbouw ten goede kan komen.

De Growcoon wordt gebruikt om jonge planten tijdens de eerste groeifase te helpen door het stabiliseren en beschermen van de wortelkluiten. Hierdoor kunnen de planten eerder verpot worden en zijn snellere leveringen van zaailingen mogelijk. Daarnaast heeft het product het voordeel om een opkweeksubstraat los te blijven gebruiken.

Het afbraakproces van de Growcoon is gebaseerd op microbiële afbraak. Afhankelijk van welk producttype gebruikt wordt kan de Growcoon zich tussen zes weken en enkele maanden volledig biologisch omzetten in water en CO2.

Deel dit bericht

Meer berichten

30 september van 9 tot 15 uur bent u van harte welkom op onze jaarlijkse Kerstbomenbeurs. Diverse standhouders en noviteiten staan voor u klaar om er weer een succesvol kerstbomenseizoen van te maken. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd en we maken er zoals elk jaar weer een gezellige dag van. 

Tegenwoordig tuinieren we met z’n allen in het voorjaar als de zon schijnt. Fijn voor ons, maar niet voor de plant. Tot zo’n dertig jaar geleden was het najaar juist hét plantseizoen.

Een nieuwe duurzame mijlpaal voor Capi Europe dat zich sinds mei 2023 B Corp mag noemen. B Corp, Business as a force for good, is een keurmerk voor sociale bedrijven die met hun product of dienst bijdragen aan een betere wereld. Om het B Corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf voldoen aan hoge […]

Na de succesvolle oprichting van Euro Plant Tray GmbH in juni 2023 is Dirk Bansemer benoemd tot algemeen directeur. Alle operationele zaken van de coöperatie worden vanaf nu binnen EPT gecoördineerd. Denk aan de financiering van de trays en de contractuele overeenkomsten met producenten en toekomstige gebruikers van de trays. Rupert Fey is benoemd tot […]

Na een moeizame start dit jaar laat de nieuwste Garden Retail Market Update van Garden Connect zien dat de bezoekersaantallen op websites tijdens Q2-23 verbeteren. De vraag naar kamerplanten daalde met 4 procent, naar tuinmeubelen werd 8 procent meer gezocht en het aantal zoekopdrachten rondom tuincentra lag 5 procent hoger dan in 2022.

Een aantal jaar geleden introduceerde OK Plant compleet ingerichte tuincentrumtafels met onderscheidende producten van het lifestylemerk Kolibri; orchideeën, groene planten gecombineerd met woonaccessoires en sierpotten. Uit recent onderzoek blijkt dat het Kolibri-assortiment een positieve invloed heeft op de winkelomzet. Inmiddels staan er 55 tuincentrumtafels bij hoogwaardige tuincentra en retailers in Europa.

Plukboeketten zijn verrassend populair in Europa. Ze stralen positiviteit, vrolijkheid en optimisme uit, en dat is precies wat de consument nodig heeft.

Laatste editie