Consumenten verleiden met Garden Cyclaam

Garden Cyclaam

Consumenten verleiden met Garden Cyclaam

Een nieuw bloeiseizoen van Garden Cyclaam gaat van start. Na een eerste, succesvolle pilot in 2021 wordt dit najaar een landelijke campagne uitgerold om de kleurrijke tuinplant onder de aandacht van consumenten te brengen. Tuinzaken spreekt Vivien Zweekhorst namens het collectief van cyclamenkwekers en -veredelaars.

Kleur in het najaar Zweekhorst: ‘De cyclaam is vooral bekend als kamerplant maar veel mensen weten niet dat je ‘m in het najaar ook prima buiten op je balkon en terras kunt zetten. En onbekend maakt onbemind. We voeren daarom campagne om aandacht te vragen voor deze kleurrijke tuinbloeier. Onze boodschap is dat je met Garden Cyclaam tot diep in november kunt genieten van kleur en fleur. Bij een zachte winter zelfs nog veel langer!’

Koude kas
De campagne begint met het creëren van duidelijkheid. Kwekers hebben de Garden Cyclaam een herkenbaar label gegeven, zodat klanten geen verwarring meer hebben met de kamerplant. Zweekhorst: ‘Treft de consument de Garden Cyclaam in de koude kas aan, dan inspireert dat natuurlijk ook. En omdat cy­clamen het liefst water met hun wortels op­zuigen, kun je als tuincentrum de planten het beste op de zogenoemde ‘eb en vloed’ -tafels zetten. Het onderhoud op de winkelvloer is dan minimaal en de Garden Cyclaam ziet er altijd aantrekkelijk uit voor de klant’.

TV en PR
Om consumenten naar het tuincentrum te lokken, wordt er campagne gevoerd. Zweekhorst: ‘In het najaar van 2021 hebben we als pilot een non-spot tv-campagne gedaan. De resultaten waren zeer bemoedigend en daarom breiden we de promotieactiviteiten richting de consument uit!’ Niet alleen zullen Garden Cyclamen de hele maand september te zien zijn in het tv-programma De Grote Tuinverbouwing (elke zaterdag om 17.00 uur op SBS6), ook zal er een pr-campagne uit­gerold worden om aandacht te creëren in tijdschriften, dagbladen en online. Zweekhorst: ‘Daarnaast zetten we diverse samenwerkingen op met influencers om de Garden
Cyclaam ook onder de aandacht van een jongere doelgroep te brengen en om het eigentijdse karakter van de plant te benadrukken. De cyclaam, met z’n uitgesproken kleuren, is namelijk weer helemaal hip!’

Collectief
Sinds 2020 hebben Nederlandse cyclamenkwekers en -veredelaars zich verenigd. Ge­zamenlijk zetten zij zich in om tuincentra te ondersteunen bij de verkoop van cyclamen. Marktonderzoek wijst uit dat er onder meer verkoopkansen liggen voor de Garden Cyclaam in het najaar.


Postbus 447, 2700 AK Zoetermeer
+31(0)85 0036 400 | hallo@cyclaam.eu

Deel dit bericht

Meer berichten

30 september van 9 tot 15 uur bent u van harte welkom op onze jaarlijkse Kerstbomenbeurs. Diverse standhouders en noviteiten staan voor u klaar om er weer een succesvol kerstbomenseizoen van te maken. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd en we maken er zoals elk jaar weer een gezellige dag van. 

Tegenwoordig tuinieren we met z’n allen in het voorjaar als de zon schijnt. Fijn voor ons, maar niet voor de plant. Tot zo’n dertig jaar geleden was het najaar juist hét plantseizoen.

Een nieuwe duurzame mijlpaal voor Capi Europe dat zich sinds mei 2023 B Corp mag noemen. B Corp, Business as a force for good, is een keurmerk voor sociale bedrijven die met hun product of dienst bijdragen aan een betere wereld. Om het B Corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf voldoen aan hoge […]

Na de succesvolle oprichting van Euro Plant Tray GmbH in juni 2023 is Dirk Bansemer benoemd tot algemeen directeur. Alle operationele zaken van de coöperatie worden vanaf nu binnen EPT gecoördineerd. Denk aan de financiering van de trays en de contractuele overeenkomsten met producenten en toekomstige gebruikers van de trays. Rupert Fey is benoemd tot […]

Na een moeizame start dit jaar laat de nieuwste Garden Retail Market Update van Garden Connect zien dat de bezoekersaantallen op websites tijdens Q2-23 verbeteren. De vraag naar kamerplanten daalde met 4 procent, naar tuinmeubelen werd 8 procent meer gezocht en het aantal zoekopdrachten rondom tuincentra lag 5 procent hoger dan in 2022.

Een aantal jaar geleden introduceerde OK Plant compleet ingerichte tuincentrumtafels met onderscheidende producten van het lifestylemerk Kolibri; orchideeën, groene planten gecombineerd met woonaccessoires en sierpotten. Uit recent onderzoek blijkt dat het Kolibri-assortiment een positieve invloed heeft op de winkelomzet. Inmiddels staan er 55 tuincentrumtafels bij hoogwaardige tuincentra en retailers in Europa.

Plukboeketten zijn verrassend populair in Europa. Ze stralen positiviteit, vrolijkheid en optimisme uit, en dat is precies wat de consument nodig heeft.

Laatste editie